ALMTOFT SMEDE & MASKINFABRIK A/S

Almtoft Smede & Maskinfabrik A/S (forkortet ASM) blev stiftet i 1994 af Ivan Grarup, som på dette tidspunkt allerede havde mangeårig erfaring i arbejdet med produktion og servicering af maskiner i minkbranchen.

Virksomheden startede i et gammelt smedeværksted på 300 m2 på Søndergade 129 i Kjellerup. Denne del af Kjellerup var, dengang smedeværkstedet blev grundlagt, en selvstændig by ved navn Almtoft. Derfor var det naturligt at videreføre navnet og døbe firmaet Almtoft Smede & Maskinfabrik A/S.

Udvidelse af flere omgange

Der gik ikke mange år før pladsen blev for trang i det gamle smedeværksted. Derfor rykkede Almtoft Smede & Maskinfabrik til en lejet hal på 600 m2 – i nabobygningen til det gamle smedeværksted.

Her holdt virksomheden til i fem år. I takt med at egenproduktionen steg, blev de lejede lokaler også for små.

I år 2000 blev en nedlagt møbelfabrik i Kjellerup opkøbt. Bygningerne blev renoveret og danner med 1800 m2 værksted og lager samt 300 m2 kontor rammen om Almtoft Smede & Maskinfabrik A/S.

Primært arbejdsområde

Hovedproduktionen består af minkfodringsmaskiner med navnet Almtoft – et produkt firmaet selv har udviklet. Desuden er vi underleverandør i mange typer af smede- og montagearbejde.